Yan Flüt Kursu

 


 

Bütün çalgıların ve özellikle tahta nefesli çalgı sistemlerinin geniş bir ses sitemi içerisinde kendine ait bir ses rengi vardır. Yan flüt kursu dersleri sırasında sürekli olarak öğreneceğiniz bilgileri sizlere vermeyi amaçladığımız bu yazı sayesinde flüt hakkındaki bütün bilgilere ulaşabileceksiniz.

İlk olarak yan flüt kursu derslerinde ilk olarak göreceğiniz şeyler ılık, pürüzlü ve kadifemsi bir şekilde tınlayan flütlerdir. Havalı şekilde tınlayan ve tek bir ses olarak duyulduğu zaman oldukça dokunaklı ve etkili olan bu flüt başka çalgılar tarafından kolay bir şekilde örtülebilir. Orkestranın da buna göre olması gerekmektedir.

Birinci ve ikinci oktav içerisinde kalan la sesleri ise oktavdır. Bu sesler oldukça tatlı ve yumuşak olan seslerden en güzel ezgiler ile birlikte doğayı ya da kırları yansıtan flüt soloları çıkmaktadır. Bu ses genişliği ise diğer flütlere nazaran oldukça dikkat çekicidir.

İnsanların en büyük tutkusu olan flüt hakkında eğer daha detaylı bilgi almak istiyor iseniz sitemizin iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnstagram Takipçilerinizi Etkileyin

Serçe Akademi

E Çarşı Alışveriş Dönemi