Ev Boyama

 


Ev, tüm hayatımızı yaşadığımız dört duvarlı yerlerdir. Nasıl ki evde kullandığımız eşyalar, koltuklar, halılar, perdeler düzenli olarak kirleniyorsa duvarlar da düzenli olarak kirlenmektedir. Bu kirliliği ise ortadan kaldırmanın iki yolu vardır: duvarları silmek ya da ev boyama.

Evdeki yoğun kokular, ister istemez duvarların üzerine siner. Özellikle yemek kokuları ve sigara kokuları en çok sinenler arasındadır. Belirli bir süre sonra da camları açmak, evi havalandırmak ne yazık ki kokuların geçmesine yetmez. Burada ise duvarları silmek ya da boyamak akla gelen iki seçenektir. Bu iki seçenek içerisinde duvarları silmek en çok tercih edilen olsa da esasında yanlış olan uygulamadır. Çünkü duvarları silerken kullanılan deterjanların ölçüsünün kaçması ya da çok keskin içeriklerde olması, duvar silme işlemi esnasında çok fazla su kullanılması gibi durumlar duvarların daha hızlı aşınmasına ve incelmesine sebep olur. Boyaları aşınan ve incelen duvarlar da soğuğu daha fazla geçirmeye başlarlar. Başlangıçta daha az maliyetli olarak görülen duvar silme işlemi, uzun yıllar sonra size bir duvara mal olabilir. Bunu engellemek için ise yapabileceğiniz tek şey ev boyama işlemidir.

Duvar boyama işlemi kulağa zor gelebilir ama aslında değildir. Boyama esnasında önemli olan fırçayı düzgün kullanabilmektir. Fırçanın aynı doğrultuda kullanılması size hem zamandan tasarruf sağlayacak hem de güzel bir görüntünün oluşmasını sağlayacaktır. Fırça kullanma dışında boya yapacak kişilerin bilmesi gereken başka bir ayrıntı bulunmamaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnstagram Takipçilerinizi Etkileyin

Serçe Akademi

E Çarşı Alışveriş Dönemi